✔︎ambachtelijk ✔︎zuurdesem ✔︎vegan
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen voor je verzameld. Als jouw vraag er niet tussen staat, neem dan gerust contact met ons op, zodat we je kunnen helpen.

over het assortiment

Zuurdesem is een mengsel van water en bloem dat op natuurlijke wijze fermenteert. Dit wordt gebruikt als natuurlijk rijsmiddel in plaats van een kunstmatig gemaakt gist.
Het ene zuurdesem is het andere niet. Misschien heb je al verschillende zuurdesembroden geproefd en gemerkt dat er grote verschillen in smaak zijn. Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar bij Urban Bakers houden we de smaak van het zuurdesem goed onder controle door het niet te ver door te laten zuren. We horen vaak van klanten dat ons brood juist een subtiele smaak heeft.
De producten van Urban Bakers zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Doordat het zuurdesem natuurlijk gefermenteerd is, is het beter verteerbaar. Je zult merken dat je ook eerder verzadigd bent. Hierdoor eet je minder sneetjes brood en dus ook minder beleg. Dat is dus een dubbel voordeel.
Ja, alle producten die bij Urban Bakers gemaakt worden zijn gemaakt met uitsluitend plantaardige ingrediënten. Dus houd je een vegan lifestyle aan of heb je intoleranties voor bijvoorbeeld lactose, dan kun je dus uit het hele assortiment kiezen.
Je kunt het brood het beste buiten de koelkast bewaren, in een papieren zak. Als je het langer dan 3 dagen wilt bewaren, dan raden we aan het in de vriezer te doen.

Over bestellen

Jazeker, het is mogelijk om online te bestellen. Bekijk het assortiment, kies je producten en bestel gemakkelijk online. Je kunt bij het afrekenen kiezen voor bezorgen of afhalen. Let op: bestel minimaal 2 dagen vooruit. Afhalen is mogelijk in de bakkerij en op de markt. We leggen het dan voor je apart, zo ben je altijd verzekerd dat je de producten hebt die je wilt, voordat het uitverkocht is. Kies je voor bezorgen, dan zie je in het bestelproces of we ook bij jou in de buurt bezorgen. Urban Bakers bezorgt in Amsterdam (behalve in het centrum), Amstelveen, Aalsmeer en Schiphol. Zit jouw postcode er niet bij? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we even overleggen wat er mogelijk is.
Ja, veel van onze broden kunnen we voor je snijden. In dat geval kun je het aangeven bij het bestellen. Let op: we snijden niet alle borden.
Dat klopt, Urban Bakers staat op dinsdag, zaterdag, zondag op de markt. Op deze dagen kun je het brood alleen afhalen op de markt. Bekijk het overzicht op welke dag we op welke markt staan. Op woensdag, donderdag, vrijdag is de bakkerij open en kun je kiezen voor afhalen of bezorgen. Let op: bestel minimaal 2 dagen vooruit.
Heb jij een horeca gelegenheid, ben je cateraar of een zakelijke klant? Dan ben je bij ons aan het goede adres voor authentieke ambachtelijke producten, die een mooie aanvulling zijn op je gelegenheid of menu. Neem contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.